Shopping Cart

Specialist in Airco en VRF-systemen

MSI Installatietechniek

VRF staat voor Variable Refrigerant Flow. Dit houdt in dat er zowel een functie is om te verwarmen als om te koelen. VRF-systemen worden vooral toegepast in grote gebouwen, zoals winkels, kantoren, horeca en ziekenhuizen. Er wordt gebruik gemaakt van een buitenunit welke een koppeling heeft met meerdere binnenunits. In een groot gebouw is het belangrijk dat de verschillende ruimtes een andere temperatuur kunnen hebben. Door de koeltechniek kan er naar elke plaats afzonderlijk een hoeveelheid koelmiddel worden gestuurd. Dit is per binnenunit te reguleren.

Een VRF-systeem is een energiebesparende methode om elke plaats van een gewenste temperatuur te voorzien. Doordat de verschillende ruimten een andere temperatuur hebben is er sprake van een efficiënte klimaatbeheersing. Een VRF-systeem is een verwarming en airco in één. Een andere reden waarom een VRF-installatie energiezuinig is: er wordt 75% energie uit de lucht gehaald en slechts 25% uit elektriciteit. Gassen of andere bronnen worden niet gebruikt.

Het laten installeren van een VRF-systeem heeft een terugverdientijd. Het is een energiezuinige investering. U kunt bij MSI Installatietechniek terecht voor advies, installatie en onderhoud van airco en VRF-systemen.

Get in Touch with Us

Leave your message in the form below, and we will receive it by e-mail!