Shopping Cart

Verduurzaming

MSI Installatietechniek

De aarde warmt op, MSI Installatietechniek zet alles op alles om duurzaam te zijn, te ontwerpen en te installeren.

Duurzaam zijn

MSI gelooft dat duurzaam leven niet alleen onze samenleving helpt richting een betere toekomst maar het helpt je ook direct meer voldoening uit je leven te halen.

MSI is duurzaam in relaties met opdrachtgevers, met partners en met collega’s in de installatiebranche.

Duurzaam ontwerpen

MSI Installatietechniek is van mening dat het slim ontwerpen van een installatie van een kantoorpand, horecagelegenheid of een schoolpand cruciaal is om een duurzaam gebouw te realiseren. Het ECN heeft berekend dat gebouwen met een kantoorfunctie totaal 87 miljoen m2 beslaan. Het gaat dan om 68.000 gebouwen in Nederland. Het verbruik aan gas bedraagt 955 miljoen m3 (30 PJ) en elektra 7800 miljoen kWh (28 PJ). Van al deze gebouwen valt 27% onder de werking van het activiteitenbesluit en de verplichting energiebesparende maatregelen te nemen. Deze vooral grotere gebouwen beslaan 84% van het totale oppervlak en nemen 77% van het gasverbruik voor rekening, naast 90% van het elektriciteitsverbruik, met een besparingspotentieel van 30%.

Dus door middel van het slim ontwerpen kunnen wij van een oud kantoorgebouw met een slecht energielabel een vernieuwd kantoorgebouw met een energielabel A realiseren. Hier kan men werken met gerust hart naar de toekomst.

Duurzaam installeren

Voor MSI is duurzaam installeren ook een eerlijk advies geven. Als er een warmtepomp geplaatst moet worden in plaats van een koelmachine geven wij gelijk het advies om bijvoorbeeld de dakbedekking te gaan vervangen of de regeltechnische installatie te vervangen om de installatie optimaal te kunnen gebruiken en daardoor de meeste energiebesparingen te kunnen behalen.

BRON: ECN: Energie labels en het daadwerkelijk energieverbruik van kantoren, https://www.ecn.nl/publicaties/ECN-E–16-056

Get in Touch with Us

Leave your message in the form below, and we will receive it by e-mail!